2022-12-12

Trakya Üniversiteler Birliği Kapsamında Peyzaj Planlama Ortaklaştırılmış Dersinin Yapılmasına Başlanmıştır

Trakya  bölgesinde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından kurulan Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) olarak alınan kararlar doğrultusunda, Peyzaj Mimarlığı Bölümleri arasında yürütülecek ortak eğitim-öğretim ve değerlendirme çalışmaları kapsamında “Peyzaj Planlama” dersi ortak pilot ders olarak seçilmiştir. Bu kapsamda bu dört üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde, ilgili derslerin yürütücüleri tarafından dersi alan tüm öğrencilerin katılımını içerecek şekilde online dersler gerçekleştirilmeye başlanmıştır. İlki, 02.12.2022 Cuma günü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden, Dr. Öğretim Üyesi Aylin ÇELİK TURAN hocamız tarafından “Peyzaj Planlamada Kullanılan Yöntemler” konusunda gerçekleştirilmiştir. İkincisi ise üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden, Dr. Öğr. Üyesi Meltem GÜNEŞ TİGEN'in, ortaklaştırılmış olan “Peyzaj Planlama” dersi kapsamında, "Açık ve Yeşil Alan Sistemleri" başlıklı sunumu 09.12.2022 Cuma günü, saat 15:00-16:30 arasında gerçekleştirilmiştir.