Etkinliğin Türü

Adı

Tarihi

Konusu

Toplantı

Doktora Tez İzleme Komitesi Toplantısı

28.07.2020

Reva ŞERMET’in Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ danışmanlığında hazırlamış olduğu “Yeşil Ölçüm Sistemine Yönelik Bir Model Önerisi: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi Örneği” isimli doktora tez izleme komitesi toplantısı YÖK'ün COVİD-19 salgınındaki direktiflerine istinaden denetlenebilir ve kayıt altına alınabilir bir biçimde uzaktan erişim imkanıyla dijital ortamda yapıldı.

 

               

 

 

Toplantı

Doktora Tez İzleme Komitesi Toplantısı

10.07.2020

Dilem AKTAŞ’ın Prof. Dr. Tuğba KİPER danışmanlığında hazırlamış olduğu "Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Örneğinde Kentsel Yaşam Kalitesinin İrdelenmesi” isimli doktora tez izleme komitesi toplantısı YÖK'ün COVİD-19 salgınındaki direktiflerine istinaden denetlenebilir ve kayıt altına alınabilir bir biçimde uzaktan erişim imkanıyla dijital ortamda yapıldı.

 

               

 

 

Sınav

Doçentlik E-Sözlü Sınavı

09.07.2020

Zoom meeting programı ile yapılan Dr. Öğr. Üyesi Gülden SANDAL ERZURUMLU'nun doçentlik e-sözlü sınavına jüri üyesi olarak bölüm öğretim üyemiz Prof. Dr. Tuğba KİPER ile Prof. Dr. Mehmet Bülent ÖZKAN, Prof. Dr. Serkan ÖZER, Prof. Dr. Bülent CENGİZ ve Prof. Dr. Alper ÇABUK katıldı.

 

               

 

 

Sınav

Doçentlik E-Sözlü Sınavı

29.06.2020

Bursa Teknik Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı tarafından  zoom meeting programı ile yapılan Dr. Sara DEMİR ALP'in doçentlik e-sözlü sınavına jüri üyesi olarak Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rüya YILMAZ ile Prof. Dr. Mustafa VAR, Rapotör Prof. Dr. Mehmet TOPAY, Prof. Dr. Emine Figen İLKE ve Prof. Dr. Serkan ÖZER katıldı.

 

               

 

 

Sınav

Yüksek Lisans Tezi Savunma Sınavı

18.06.2020

Engin KABATAŞ’ın Prof. Dr. Tuğba KİPER danışmanlığında hazırlamış olduğu "Kırsal Alanlarda Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi: Kırklareli İli Kofçaz İlçesi Örneği " isimli yüksek lisans tezinin savunma sınavı YÖK'ün COVİD-19 salgınındaki direktiflerine istinaden denetlenebilir ve kayıt altına alınabilir bir biçimde uzaktan erişim imkanıyla dijital ortamda yapıldı.

 

               

 

 

Söyleşi

Pandemi Süreci Canlı Yayın Etkinliği

23.05.2020

Yeşil Mimarlar Topluluğu öğrencilerinden Melis TANRIVERDİ, Tuğçe MERT, Büşra Zeynep KARAKUŞ, Çağla ÖZTÜRK, Esmanur KÜÇÜKKAYA ve Toygar BOZKURT'un düzenlediği Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Rüya YILMAZ'ın katılımı ile gerçekleştirilen "Bu Kalp Sizi Unutur Mu?" ilk mezunlar buluşması etkinliği büyük bir keyifle tamamlandı.

               

 

Söyleşi

Pandemi Süreci Canlı Yayın Etkinliği

18.05.2020

Yeşil Mimarlar Topluluğunun canlı yayına Fakültemizin Dekanı ve Bölüm Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ konuk oldu. Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ mesleğe başlangıç süreci ile akademik ve idari kariyerindeki ilerleyişini anlattı. Katılımcılardan gelen sorular üzerine gerçekleştirilen yayında mesleğimizin hangi alanlarda çalışmalarını sürdürebileceği hakkında bilgi verdi. Akademisyenlik ve gerekleri üzerinde dururken, üniversitemizden mezun olup akademisyenliği tercih eden öğrencilerimizden bahsetti.

 

 

 

Söyleşi

Pandemi Süreci Canlı Yayın Etkinliği

15.05.2020

Bölümümüz öğrencilerinin kurduğu Yeşil Mimarlar Topluluğu tarafından Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rüya YILMAZ ile canlı yayın söyleşisi yapıldı. Yayında Prof. Dr. Rüya YILMAZ kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Aslı KORKUT’tan görevini devralması ile bölümün kurulma sürecini anlatıp, bugüne kadar emeği geçen ve halen katkılarını sürdüren öğretim elemanlarını tanıttı. Karşılıklı sohbet havasında geçen yayında pandemi sürecinin bize öğrettiklerinden, yeni dünya sürecinden, ekolojik dengenin ve buna bağlı multidisipliner çalışmanın öneminden bahsetti.

 

 

 

Seminer

“Peyzaj Mimarları İçin Kullanıcıyı ve İş Vereni Etkileme Rehberi” ve “Portfolyo: Projeler ve Hikayeleri” Semineri

04.03.2020

Doç. Dr. Emrah YALÇINALP’in katılımıyla iki oturumluk seminer gerçekleşti.

Yalçınalp, ilk oturumda işveren ve tasarımcı arasındaki iletişimin önemine dikkat çekerken, ikinci oturumda da meslek yaşamındaki proje çalışmaları ve işveren arasındaki deneyimlerini paylaştı.

 

              

 

 

Sunum - Atölye

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Kapsamında Sunum ve Atölye Etkinliği

13.05.2019

Arş. Gör. N. Nihan PARLAK tarafından “Permakültür ve Şehirde Ekolojik Yaşam” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından öğretim elemanları ve öğrencilerimizin katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Binası arka bahçesinde “Tohum Topu” etkinliği yapıldı.

 

               

 

 

Konferans

Peyzaj Mimarlığında Güncel Trendler

28.03.2019

Dr. Öğr. Üyesi Emrah YALÇINALP’in katılımı ile gerçekleşen konferansta YALÇINALP, son yıllarda Peyzaj Mimarlığı alanında yapılan yeni düzenlemeler ve felsefeleri üzerine açıklamalar yaparak, yurtiçi ve yurtdışı deneyimleri ile birlikte ekoloji tabanlı bir meslek disiplinin yaşamın her alanındaki önemine dikkat çekti.

 

               

 

 

Proje

TÜBİTAK 4007 Bilmeyen Kalmasın Projesi

24.10.2018

25.10.2018

TÜBİTAK 4007 BİKA (Bilmeyen Kalmasın) Projesi kapsamında bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Elif Ebru ŞİŞMAN ve Arş. Gör. Pınar GÜLTÜRK tarafından “Okul Bahçeni Kendi Tasarla Atölyesi”; Prof. Dr. Tuğba KİPER, Arş. Gör. Tuğba ÜSTÜN TOPAL ve Arş. Gör. Abdurrahman ÖZDEMİR tarafından “Ortaöğretim Öğrencilerinin Görsel Peyzaj Algılarının Değerlendirilmesi Atölyesi" ve Dr. Öğr. Üyesi Burçin EKİCİ tarafından “Minyatür Bahçeler Atölyesi” adında lise öğrencileri ile workshop ve proje çalışması gerçekleştirilmiştir.

 

    

 

 

Söyleşi

Tasarımdan Uygulamaya Peyzaj Mimarlığı Konulu Söyleşi Yapıldı

27.04.2018

Dünya Peyzaj Mimarlığı Ayı, Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin 50. Yılı ve 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinlikleri kapsamında Fakültemiz ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi beraberliğinde bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide TMMOB PMO İstanbul Şubesi 2. Başkanı Mehmet MENGÜ Peyzaj Mimarları Odasının tanıtımı ve faaliyetleri hakkında konuşma yaparken, TMMOB PMO İstanbul Şubesi Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Evrim KARAMAN, Işık Peyzaj Yönetici Ortağı D. Selin TURAN ve TMMOB PMO İstanbul Şubesi Asil Yönetim Kurulu Üyesi Meltem COŞANER TONYALI özel sektör ve kamu alanlarındaki peyzaj uygulamaları ile bu uygulamalarda karşılaşılan güçlükler hakkında konuşma yaptılar.

 

               

 

 

Workshop

Bölümümüz Öğrencileri ile Workshop Yapıldı

19.04.2018 -20.04.2018

Bölümümüz 3. ve 4. sınıf öğrencileri için ödüllü Grafik Sanatçısı olan, fakültemiz Grafik Tasarım Bölümü Arş. Gör. Onur KURAN tarafından portfolyo hazırlama tekniğine yönelik workshop gerçekleştirildi.

 

               

 

 

Sunum - Sergi

İklim Değişikliği - Planlama ve Tasarım Boyutu Konulu Sunum ve Sergi

22.11.2017

İlk sunumu yapan Yüksek Çevre Mühendisi Metin KARASU; küresel iklim değişikliğinin günümüzde insanlığın en temel sorunlarından biri olduğunu, doğal ve insan kaynaklı olabildiğini, sanayileşme süreciyle birlikte atmosferdeki miktarları hızla artan karbondioksit, metan, azot oksitler ve su buharı gibi gazlar güneşten gelen ışınları tutma özellikleri ile yer yüzeyindeki sıcaklığın artmasına neden olduğunu grafiklerle açıkladı. 

Prof. Dr. Semra ATABAY ise sunumunda; iklim değişikliği ile ilgili yasal mevzuatlara değinerek, ülkelerin kalkınma ve gelişme politikaları ve uygulamaları kapsamında açık ve yeşil alan sistemlerinin kurgulanmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

 

               

 

 

Konferans

Kent Dokusunda Peyzaj Tasarım Süreçleri ve Stüdyo Deneyimleri

16.05.2017

Peyzaj Yüksek Mimarı Engin AKTAŞ etkinlikte; Trabzon, Rize, Ordu, Aksaray, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Gaziantep, Giresun ve Senegal gibi birçok kentte uygulanmış ve bazıları ulusal çapta yarışmalarda derece almış olan Kentsel Açık Alanların Tasarımı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında bilgiler verdi.

 

               

 

 

Yarışma

Uluslararası Archiprix Bitirme Projeleri Yarışmasına Üniversitemizi Temsilen Bölümümüzden Katılım

20.04.2017

İlki 2001 yılında düzenlenmiş olan Uluslar arası Archiprix Bitirme Projeleri yarışmasına bölümümüz 2011, 2013 ve 2015 ve 2017 yıllarında katılım göstermiştir.

Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı alanlarında düzenlenen yarışma, bu alanlarda eğitim veren birimlerden seçilen en iyi projelerin katılımının sağlanmasıyla gerçekleştirilmektedir. Yarışmaya Üniversitemizi temsilen katılım, geçen yıl fakültemizde 1. olarak seçilen projesi ile öğrencimiz Ozaner Timur olmuştur.

 

               

 

 

Seminer

Peyzaj Alanlarında 3D Modelleme Görselleştirme ve Animasyon Eğitimi Semineri

19.04.2017

Bartın Üniversitesinden Peyzaj Mimarı Murat Yavuzel'in; 3 boyutlu modelleme programları, kullanım şekilleri, aralarındaki farklılıklar gibi bilgiler sunduğu seminer sonunda soru-cevap ve uygulamalı gösterim şeklinde öğrencilerin merak ettikleri konular üzerinde duruldu.

 

               

 

 

Sunum - Söyleşi

Şehre Bakmak Konulu Fotoğraf Sunumu ve Söyleşi

22.12.2016

M. Cevahir AKBAŞ ve Bekir DİNDAR kentlerin hızlı değişimini İstanbul ve çevresindeki hikayeleri fotoğraflayarak konu alan insan ve kent ilişkisi üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

 

               

 

 

Toplantı

20. Toplantısı Gerçekleştirilen PEMAT'a Bölümümüzden Katılım

04.05.2016 - 07.05.2016

Edirne’de düzenlenen Peyzaj Mimarlığı Akademik İşbirliği Toplantısı (PEMAT)’nda Fakültemiz Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı KORKUT “Kentsel Dönüşüm ve Peyzaj Mimarlığı” konulu konferans verdi. PEMAT etkinliğine Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Rüya YILMAZ, Arş. Gör. Pınar GÜLTÜRK ve Arş. Gör. Tuğba ÜSTÜN TOPAL katılım gerçekleştirdi.

 

               

 

Seminer

Peyzaj Mimarlığında Tasarım Süreçleri ve Dinamikleri Semineri

19.04.2016

Dr. Murat MEMLÜK tarafından verilen seminerde tasarım süreci ve işleyişi, proje çizim ve uygulamaları gibi mesleki tecrübeler aktarılmış, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yönelttiği sorular cevaplandırılmıştır.

 

                                

 

 

Workshop

Dünya Çevre Haftası Etkinliklerine Fakültemizden Katılım

05.06.2015

Mimarlık Bölümü'nün yaklaşık üç ay boyunca NKÜ kantinleri ile çeşitli firmalardan topladıkları ve atık bardaklardan ürettikleri bir pavyon (sergileme mekanı), Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün çeşitli atıklardan ürettikleri bitkisel çalışmalar ve Resim Bölümü'nün atık malzemelerden ürettikleri plastik sanat eserlerinden oluşan ürünlerle, çevre konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bir workshop gerçekleştirildi.

 

               

 

Seminer - Workshop

Üniversitemiz Öğrencilerine Tuğla Semineri Düzenlendi

05.03.2015

Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık bölümü öğrencilerinin dış ve iç mekân tasarımlarında tuğla kullanımına yönelik olarak çeşitli deneyimler kazanmalarını sağlayacak temel bilgiler verildi.

Seminer sonunda, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi binasının otopark alanında, tüm öğrencilerin tuğla ürünlerini kullanarak yaratıcılıklarını sergiledikleri bir workshop çalışması yapıldı.

 

 

 

 

Toplantı

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi Toplantısı

16.11.2013

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde yapılan PEMKON (Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi) toplantısına bölümümüzü temsilen Doç. Dr. Rüya YILMAZ katılmıştır.

Kurultay’da ağırlıklı olarak, Peyzaj Mimarlığı Lisans ve Lisansüstü Öğretimi, staj ve akreditasyon konularının ele alınması kararlaştırılmış, kurultay öncesinde çeşitli atölye çalışmalarının, sergi organizasyonlarının Peyzaj Mimarlığı bölümlerince yapılmasının yararlı olacağı görüşü ortaya konulmuştur.

 


 

Konferans

PMO Genel Sekreteri Redife Kolçak’tan Bölüm Ziyareti ve Konferans

27.11.2013

Peyzaj mimarlığı mesleğinin, ihtisas konuları ve çalışma alanları, yetki ve mevzuatlardaki yeri, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen kamusal ve yasal çalışmalar hakkında bilgi aktarmak, mesleki örgütlülüğün önemi konularında pratiklerinin paylaşıldığı Oda -Öğrenci buluşması gerçekleştirilmiştir.


 

2005 - 2013 YILLARI PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ SOSYAL FAALİYETLERİMİZ

  • 2012-2013 yılı mezunlarımız 

 

  • Tekirdağ İl Temsilciliğinin Kurulması (2006-2007 Öğretim Yılı)

 

  • Üniversite Bahar Şenliklerinde Stand ve Sergi Açılması (2005-2006 Öğretim Yılı)

 

  • Farklı Üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinden Misafir Öğretim Üyeleri Ziyaretleri (2007-2008 Öğretim Yılı)

 

  • Her yıl 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlamaları

 

  • XII. Peyzaj Mimarlığı Akademik İşbirliği Toplantısı (23-25 Mayıs 2008)

 

  • TÜYAP Bahçe Fuarı (2010-2011 Öğretim Yılı)

 

  • Bölüm Mezunlarımıza Veda Partisi (2009-2010 Öğretim Yılı)

 

  • Her Yıl Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Başlangıcında Bölüm Akademik Kadrosu ve Öğrencilerle Beraber Yapılan Tanışma Çayları

 

  • Ders Kapsamında Yapılan Uygulamalar (sera ve arazi çalışmaları) (2006-2007 Öğretim Yılı)