2014-02-25

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi

16 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ndeyapılan PEMKON (Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi) toplantısına bölümümüzü temsilen Doç. Dr. Rüya YILMAZ katılmıştır.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda  ‘I. Peyzaj Mimarları Eğitim ve Öğretim Kurultay’ının 2014 yılı Nisan ayında Antalya’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Kurultay’da ağırlıklı olarak, Peyzaj Mimarlığı Lisans ve Lisansüstü Öğretimi, staj ve akreditasyon konularının ele alınması kararlaştırılmış, kurultay öncesinde çeşitli atölye çalışmalarının, sergi organizasyonlarının Peyzaj Mimarlığı bölümlerince yapılmasının yararlı olacağı görüşü ortaya konulmuştur. Akademisyenlerin, meslek örgütünün, mezunların (çalışan –iş veren) ve öğrencilerin kurultay için hazırlanarak katılması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiği üzerinde durulmuş, Pemkon  için ‘Logo Tasarımı Yarışma Düzenleme Komisyon’unun  çalışmalarını sürdürmesi kararlaştırılmıştır. Dilek ve öneriler kısmının tamamlanmasından sonra toplantı son bulmuştur.