2020-05-16

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rüya Yılmaz Yeşil Mimarlar Topluluğunun Canlı Yayın Konuğu Oldu



 

Yeşil Mimarlar Topluluğunun yaptığı canlı yayınların ilki Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rüya YILMAZ ile 15 Mayıs Cuma günü topluluk öğrencilerimizden Onkut Toygar BOZKURT'un moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Yayında Prof. Dr. Rüya YILMAZ kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Aslı KORKUT’tan görevini devralması ile bölümün kurulma sürecini anlatıp, bugüne kadar emeği geçen ve halen katkılarını sürdüren öğretim elemanlarını tanıttı. Karşılıklı sohbet havasında geçen yayında pandemi sürecinin bize öğrettiklerinden, yeni dünya sürecinden, ekolojik dengenin ve buna bağlı multidisipliner çalışmanın öneminden bahsetti. Mesleğimizin çalışma alanlarının insan psikolojisine katkıları ve bilimsel sonuçlarla desteklenerek yaşam kalitesine olan olumlu etkileri üzerinde durdu.

Farklı fakülteler altında yapılaşmayı değerlendirerek çeşitliliği desteklediğini, üniversitelerin de bölgesel özelliklere göre konumlanması gerektiğini dile getirdi.

Bölüm Başkanımız konuşmasının sonunda öğrencilere dijital çağın gereklerinin yerine getirme konusunda mesleki altyapılarını geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. 

Gerçekleştirilen yayına Yeşil Mimarlar Topluluğunun instagram ve youtube hesaplarından erişebilirsiniz.