2016-10-17

İstanbul Atatürk Arboretumu ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne Teknik Gezi Gerçekleştirildi

14 Ekim 2016 tarihinde Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve Yeşil Mimarlar Topluluğu koordinatörlüğü, Doç.Dr. Rüya Yılmaz'ın da katılımıyla, "Dendroloji" dersi kapsamında İstanbul Atatürk Arboretumu’ na ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ne teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi kapsamında öğrenciler, 1916 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk fidanlığını barındıran 296 hektarlık alan sahip İstanbul Atatürk Arboretumu’nda incelemelerde bulundu. 1500'ü aşkın bitki türü ve geniş bir soğanlı bitki koleksiyonuna ev sahipliği yapan arboretumda, farklı bitki türlerini tanıma fırsatı bulan öğrenciler, Dendroloji dersi kapsamında öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler. Teknik gezi kapsamında, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ziyaret edildi ve ayrıca fakülteye ait Herbaryumu da görmek fırsatı bulundu.