2021-10-22

Bölümümüz Öğrencileri ile Planlama Stüdyosu Dersi Kapsamında Şarköy''e Teknik Gezi Gerçekleştirildi

19 Ekim 2021 tarihinde bölümümüz öğrencileri ile Planlama Stüdyosu dersi kapsamında Şarköy Teknik Gezisi gerçekleştirildi. Etkinliğe fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tuğba KİPER, Prof. Dr. Suat ÇABUK ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rüya YILMAZ katıldı.

Teknik  gezi kapsamında Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Hoşköy, Şarköy bölgelerinde saha çalışmaları yapılarak, bölge halkıyla görüşüldü. Ayrıca bölgedeki peyzaj dokusu, mikroklima iklim etkisi, doğal bitki varlığı, topoğrafik yapı, toprak, hayvan varlığı gibi doğal peyzaj öğeleri ile; ulaşım, ticaret, nüfüs, yerleşim ,eğitim gibi  sosyo-demografik yapı incelenerek bölgenin kültürel peyzajı araştırıldı. Şarköy’ün turizm potansiyeli üzerinde analizler yapıldı.

Bölümümüze verdiği destek için Rektörlüğümüze ve gerçekleştirdikleri çalışmaları için öğrencilerimize teşekkür ederiz.