2017-05-24

Kent Dokusunda Peyzaj Tasarım Süreçleri ve Stüdyo Deneyimleri Konulu Konferans Gerçekleştirildi



 

Bölümümüz 13 Mayıs Etkinlikleri kapsamında Yeşil Mimarlar Topluluğu Koordinatörlüğünde 16 Mayıs 2017 Salı Günü Saat 14:00'de Peyzaj Mimarı Engin Aktaş tarafından “Kent Dokusunda Peyzaj Tasarım Süreçleri ve Stüdyo Deneyimleri” konulu konferans verildi. Konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

2004 yılında Peyzaj Yüksek Mimarı ünvanı alan AKTAŞ, halen aynı Ana bilim dalında doktora eğitimi devam etmektedir. AKTAŞ, 1999-2003 yılları arasında KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Proje Üretim Atölyesinde birçok büyük ölçekli projede tasarımcı olarak görev almıştır. 2003-2004 de Betula Peyzaj (İstanbul)'da Tasarım Yönetmeni ve uygulamacı olarak çalışmış; 2005-2008 yılları arasında KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak Akademik çalışmalarda  bulunmuştur. Bu süre içerisinde araştırmacı olarak Japonya Okayama Üniversitesinde Peyzaj ve Kentsel Açık alanların üzerinde araştırmalarda bulunmuştur. 2004 Yılında eş zamanlı olarak PTM Proje Tasarım Merkezinin A. Öztürk ile kuruluş temellerini atan AKTAŞ ‘ın uygulanmış birçok projesi mevcuttur.

Etkinlikte; Trabzon, Rize, Ordu, Aksaray, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Gaziantep, Giresun ve Senegal gibi birçok kentte uygulanmış ve bazıları ulusal çapta yarışmalarda derece almış olan Kentsel Açık Alanların Tasarımı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında bilgiler verdi.

Yeşil Mimarlar Topluluğu ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve Bölüm Öğretim Elemanlarının katılımı ile gerçekleşen konferans  öğrencilerin merak ettikleri konular hakkındaki soru ve cevaplarla son buldu. Sunumun ardından Engin AKTAŞ’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.