2016-12-05

Akran Danışmanlığı Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin Verilmesi" projesi kapsamında Tekirdağ Ramada Otel’de Üniversitemiz öğrencilerine yönelik “Akran Danışmanlığı Eğitimi” verildi.

Uzman, Formatör ve Sertifikalı Koçluk Eğitmeni Melike Ural Güntan tarafından verilen Akran Danışmanlarına yönelik koçluk eğitimine bölümümüzü temsilen 1. sınıf öğrencisi Aylin ER katıldı.

Eğitime katılan Akran Danışmanlarına  temel koçluk amaç, yöntem ve teknikleri ile mentörlük konularında bilgi verilmiş, becerilerinin interaktif uygulamalar yoluyla geliştirilmesi hedeflenen programda Eğitim Çerçevesi Oluşturma, Koçluk Metodolojisi, Koçluk Hedefi / Gündem, Koçluk Hedefi / Gündem Uygulama (Ontime Mentoring), Aktif Dinleme Becerisi, Aktif Dinleme Becerisi (Ontime Mentoring), Algı İletişim Modeli Oluşturma, Algı İletişim Modeli Oluşturma Uygulama (Ontime Mentoring), Güçlü Soru ile Farkındalık, Güçlü Soru ile Farkındalık (Ontime Mentoring) konu başlıkları üzerinde duruldu.

Eğitim alan söz konusu öğrencilerimiz projenin ilerleyen aşamalarında Kariyer Merkezimizi birimlerinde öğrenci bazında temsil edecek, danışmanlık, bilgilendirme ve etkinliklere yönlendirme konularında aktif görev alacaklardır.