2018-06-06

7. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri

Mesleğe adım atma aşamasında olan Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerine ulusal ve uluslararası düzeyde proje üretme düşünce ve cesaretinin kazandırılması,TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ile Peyzaj Mimarı adayları arasındaki bağın güçlendirilmesi, Peyzaj Mimarlığı disiplini ile ilgili birimlerin yaratıcı Peyzaj Mimarı adaylarını keşfetmesine olanak sağlanması, ülkemizde yer alan farklı üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde uygulanmakta olan eğitim yaklaşımlarının izlenebilmesi, Peyzaj Mimarlığı mesleğinin görünürlüğünün artırılması amacıyla verilecek olan ödüller ülkemizde yer alan Peyzaj Mimarlığı bölümlerinin planlama ve tasarım stüdyolarında proje hazırlayan PMOGenç üyesi lisans öğrencilerinin başvurularına açıktır.

Ödüllerin konusu, Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi içinde son sınıf öğrencilerinin planlama/tasarım stüdyolarında ve bitirme projesi olarak değerlendirilen proje derslerinde ürettikleri proje çalışmalarıdır.

Ödüller:

Seçici Kurul`un değerlendirmesi sonucunda seçilen 5 (beş) projenin sahiplerine, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu`nca tarihi belirlenecek olan sergi ve ödül töreninde 5 (beş) adet eşdeğer ödül verilecektir.

10. Ulusal Peyzaj Mimarlığı ve 7. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri Seçici Kurul üyeleri, raportörler, takvim ve ödüller aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Danışma Kurulu

- Gizem KARABAY CAN, Peyzaj Mimarı

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi

- Osman UZUN, Prof. Dr., Peyzaj Mimarı

PEMKON Dönem Başkanı

- Ayşegül ORUÇKAPTAN, Dr., Peyzaj Mimarı

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Asli Seçici Kurul Üyeleri:

- Mehmet Cemil AKTAŞ, Peyzaj Mimarı

- Burcu AYAN, Dr., Peyzaj Mimarı

- Sevgi ÇALI, Peyzaj Mimarı

- Enise Burcu DERİNBOĞAZ, Peyzaj Mimarı

- Ceyda ÖZBİLEN, Peyzaj Y. Mimarı

Yedek Seçici Kurul Üyeleri:

- Meltem ŞENTÜRK ASILDEVECİ, Peyzaj Y. Mimarı

- Ayça KESKİN, Peyzaj Y. Mimarı

Raportörler:

- Zeynep ASLAN, Peyzaj Mimarı

- Eren Çağdaş BİLGİÇ, Peyzaj Mimarı

ÖNEMLİ TARİHLER

İlan:  14 / 05 / 2018

Son Teslim: 06 / 07 / 2018, Saat 17:00

Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 13 / 07 / 2018, Saat 10:00

Sonuçların Açıklanması: 16 / 07 / 2018

(Ödül Töreni & Sergi daha sonra duyurulacaktır.)

7. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri Şartnamesi için tıklayınız.

7. Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri Şartnamesinin ekleri için tıklayınız.