2017-04-07

Mono Poli Mimarlık Buluşmaları Nisan Ayında İki Peyzaj Mimarını Ağırlıyor




 


Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen MONO/POLI Mimarlık Buluşmaları serisi kapsamında Nisan ayında iki önemli peyzaj mimarını Türkiye`de ağırlayacaktır. 

 

İlk konuk olarak; Berlin merkezli peyzaj mimarlığı ofisi TOPOTEK 1‘in kurucusu Martin Rein-Cano olacaktır. 2016 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü kazanan Superkilen‘in tasarımcılarından olan TOPOTEK 1, Avrupa‘nın önemli peyzaj mimarlık ofislerindendir.

Martin Rein-Cano Hakkında

1967 yılında Buenos Aires'de doğan Martin Rein-Cano Frankfurt Üniversitesi'nde sanat tarihi ardından da Hannover Üniversitesi'nde peyzaj mimarlığı eğitimi almıştır. Peter Walker and Martha Schwartz'ın San Francisco'daki ofisinde bir süre çalıştıktan sonra 1996 yılında TOPOTEK 1''i kurmuştur.

Uluslararası yarışmalarda birçok birincilik ödülüne sahip olan Martin Rein-Cano'nun çalışmaları çok sayıda makale ve kitaba da konu olmuştur.

Halen Dessau Mimarlık Enstitüsü'nde öğretim üyesi olan Rein-Cano sık sık yarışma jürilerinde yer almakta ve düzenli olarak uluslararası üne sahip üniversiteler ve kültür kurumlarında ders vermektedir.

 

Etkinlik 20 Nisan Perşembe günü saat 19:00‘da İTÜ Taşkışla 109 No‘lu salonda düzenlenecek olup, konferansa giriş ücretsizdir. 

Etkinliğe kayıt olmak için (https://mono002.eventbrite.com) adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. 

 

 

Serinin bir diğer konuğu ise; dünyaca ünlü mimarlık ofisleri ile önemli projelerde yer alan "Vogt Landschaftsarchitekten"in kurucusu "Günther Vogt" olacaktır. Dünyaca ünlü mimarlık ofisleri ile önemli projelerde yer alan "Vogt Landschaftsarchitekten", Avrupa‘nın önemli peyzaj mimarlık ofislerinden birisidir.

Günther Vogt Hakkında

1957 yılında Liechtenstein'da doğmuştur. İsviçre'de Gartenbauschule Oeschbert'de aldığı bahçecilik eğitiminin ardından Interkantonales Technikum Rapperswil'de peyzaj mimarlığı okumuştur.

2000 yılında Zürih, Berlin ve Londra'da ofisleri bulunan bir peyzaj mimarisi ofisi Vogt Landschaftsarchitekten'i kuran Günther Vogt 2005'ten beri ETH Zurich'te peyzaj mimarlığı dersleri vermektedir.

Olafur Eliasson ve Herzog & de Meuron gibi mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimleriyle de çalışmakta olan Günther Vogt birçok uluslararası ödülün de sahibidir.

Son olarak, Berlin Kulturforum'un kalbinde yer alacak yeni müzenin yapımı için açılan The Museum of the 20th Century yarışmasında birincilik ödülünü kazanan Herzog&de Meuron'un ekibinde yer almaktadır.

Öne Çıkan Bazı Projeleri

·      Athletendorf 2012, Londra

·      Avrupa Merkez Bankası, Frankfurt (Mimarlık ofisi: Coop Himmelb(l)au)

·      Kvadrat, Ebeltoft (Mimarlık ofisi: Ólafur Elíasson)

·      M+ Museum, Hong Kong (Mimarlık ofisi: Herzog & de Meuron)

·      Modern Sanat Müzesi, Kalküta (Mimarlık ofisi: Herzog & de Meuron

·      Novartis Campus Park, Basel (Mimarlık ofisi: Dan Graham ve Olafur Eliasson)

·      Novartis Campus, The Green, Basel (Mimarlık ofisi: Frank O. Gehry)

·      İsviçre Ulusal Müzesi, Zürih (Mimarlık ofisi: Christ und Gantenbein)

·      FIFA Merkez Binası, Zürih (Mimarlık ofisi: Tilla Theus)

·      Tate Modern Sanat Müzesi, Londra (Mimarlık ofisi: Herzog & de Meuron)

 

"Günther Vogt" konferansı 22 Nisan Cumartesi günü saat 19:00‘de Kapadokya - Uçhisar‘da bulunan Argos in Cappadocia Bezirhane‘de düzenlenecektir.

Etkinliğe kayıt olmak için (https://mono003.eventbrite.com) adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. 

* Konferansa katılım ücretsiz olup, Etkinlik mekanında kontenjan sınırlıdır. Ulaşım ve konaklama dahil tüm kişisel masraflar katılımcıya aittir.

 

 

"Martin Rein-Cano" Etkinlik Afişi İçin Tıklayınız.

 

"Günther Vogt" Etkinlik Afişi İçin Tıklayınız.