2017-05-15

Kent Dokusunda Peyzaj Tasarım Süreçleri ve Stüdyo Deneyimleri Konulu Konferans

Bölümümüz 13 Mayıs Etkinlikleri kapsamında Yeşil Mimarlar Topluluğu Koordinatörlüğünde 16 Mayıs 2017 Salı Günü Saat 14:00'de Peyzaj Mimarı Engin Aktaş tarafından “Kent Dokusunda Peyzaj Tasarım Süreçleri ve Stüdyo Deneyimleri” konulu bir konferans verilecektir.

Engin Aktaş, 1976 Yılında Gümüşhane’de doğmuştur. 1999 yılında KTÜ Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olduktan sonra 2000 yılında KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı ve Tasarımı Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. 2004 yılında Peyzaj Yüksek Mimarı ünvanını almıştır. Halen aynı Ana bilim dalında doktora eğitimi devam etmektedir; 1999-2003 yılları arasında KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Proje Üretim Atölyesinde birçok büyük ölçekli projede tasarımcı olarak görev almıştır.

2003-2004 de Betula Peyzaj (İstanbul)'da Tasarım Yönetmeni ve uygulamacı olarak çalışmıştır. 2005-2008 yılları arasında KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak Akademik çalışmalarda  bulunmuştur. Bu süre içerisinde araştırmacı olarak Japonya Okayama Üniversitesinde Peyzaj ve Kentsel Açık alanların üzerinde araştırmalarda bulunmuştur.

2004 Yılında eş zamanlı olarak PTM Proje Tasarım Merkezinin A. Öztürk ile kuruluş temellerini atan AKTAŞ ‘ın uygulanmış birçok projesi mevcuttur. Kentsel Açık Alanların tasarımı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri ilgi alanları arasındadır. Ulusal çapta birçok yarışmada dereceleri mevcuttur.

Tüm bölüm öğrencilerimizin etkinliğe katılımı önem arz etmektedir.

Yer:
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu