2017-11-27

Bölümümüz Öğrencilerinin 9. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı Gezisi

Ülkemizde alanında düzenlenen tek ve en büyük ihtisas fuarı olan Eurasia Plant Fair bu yıl 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. 23 Kasım 2017 tarihinde Nkü Yeşil Mimarlar Topluluğu Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen geziye, bölümümüzden Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğba KİPER, Arş.Gör. Pınar GÜLTÜRK ve Arş.Gör.Tuğba ÜSTÜN TOPAL ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Çeşitli firmaların iç ve dış­ mekân bitkileri, Akdeniz bitkileri, mevsimlik bitkiler, saksılı süs bitkileri, yetişmiş boylu ağaçlar, egzotik ve minyatür ağaçlar, çiçekler ve çiçekçilik malzemeleri, çiçek soğanı, fide  ve tohum, peyzaj tasarımı/proje/uygulamaları, peyzajda kullanılan sınırlayıcı/ayırıcı elemanlar, bahçe aksesuarları, aletler, dekorasyon malzemeleri, bahçe mobilyaları, aydınlatma, bitki bakım ürünleri koruyucu ve kimyasalları, dikey bahçeler, doğal ve rulo çimler ve çim tohumları, kent mobilyaları ve park ekipmanları, saksı ve sepetler, sera ve sera ekipmanları, sulama teknolojileri vb. ürünlerinin yer aldığı standların bulunduğu fuarda öğrencilerimiz peyzaj mimarlığı uygulamalarında kullanılan birçok canlı ve cansız materyali bir arada görme imkanı buldular.

Fuarda mezun öğrencilerimizin kuruculuğunu yaptığı veya çalıştığı firma standları da ziyaret edildi.